В Італії обирають президента

Поділитися:

Італійський парламент обирає президента. За місцевим законодавством, члени обох палат і представники регіонів проводять низку голосувань – кожен із понад тисячі виборників називає ім’я людини, яка має очолити країну. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Виграє той, хто в перших двох турах набере щонайменше дві третини голосів – або просту більшість у подальших турах. Найтриваліші вибори в історії Італії розтягнулися на 16-ть турів.

Цього разу ситуація ускладнена санітарною кризою. За умов пандемії довелося відмовитися від попередніх вузьких кабінок для волевиявлення. І медійники припускають, що голосуватимуть в електронному форматі – заразом це прискорить підрахунок бюлетенів.

Фаворитами президентської гонитви називали чинного прем’єр-міністра Маріо Драгі та колишнього главу уряду Сільвіо Берлусконі. Останній минулої суботи відмовився від висування – заради, як заявив, збереження політичної єдності Італії в боротьбі з пандемією.

Раніше сім’я президента Буркіна-Фасо Роша Марка Каборе залишила країну на тлі повідомлень про військовий заколот.

Військові, що збунтувалися, зажадали відставки президента. Сам лідер нібито перебуває під охороною жандармерії. Напередодні ввечері, за повідомленнями агентства АР, біля резиденції президента в столиці Уагадугу було чутно звуки стрілянини, а в небі помічені вертольоти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу