Україна закликала США і Британію оскаржити анексію Криму Росією

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України закликали Сполучені Штати Америки та Британію звернути увагу на порушення Росією міжнародного Будапештського меморандуму, всупереч якому в РФ порушили територіальну цілісність держави України. Про це повідомляє міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передають «Крим.Реалії».

За словами української сторони, в РФ як і раніше продовжують йти всупереч положенням відразу двох юридично значущих міжнародних домовленостей.

Маються на увазі документи так званого Будапештського меморандуму, ухваленого в 1994 році, а також договір про дружбу між Україною і РФ, який сторони уклали в 1997 році.

Як прокоментував ситуацію український міністр, всі ці питання члени підгрупи ТКГ в Мінську не раз згадували в ході спільних обговорень з Росією, проте всі такі ініціативи завжди закінчуються жорсткою опозицією з боку РФ і подальшим небажанням агресора сідати за стіл перемовин з Україною.

«Від Великобританії і США ми не отримали очевидною допомоги і до сих пір її чекаємо. Плюс є ще дві країни, які приєдналися до меморандуму, – Франція і Китай», – йдеться в повідомленні міністерства.

Як повідомлялося раніше, в Європейському парламенті прогримів великий скандал: невідома сторона організувала масштабну крадіжку особистих даних членів організації, надавши дані 1,2 тисячі співробітників у відкритий доступ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу