Україна вийшла ще з двох міжнародних договорів

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про вихід України з двох міжнародних договорів. Вони укладені в рамках Співдружності Незалежних Держав. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового» телеканалу.

В першу чергу, Україна виходить з Угоди про цивільну авіацію та про використання повітряного простору. Нагадаю, в 1991 році його підписали також Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан.

Домовленість передбачає, що повітряний простір держав-підписантів сприймається єдиним. Крім того, згідно з указом глави держави, Україна не братиме участь в Угоді про використання повітряного простору.

Цей договір передбачає, що його учасники будуть надавати авіапростір над своєю територією Збройним силам СНД і не порушувати їх нормальне функціонування.

Нагадаємо, що на Двадцять другого саміті «Україна – ЄС» наша країна запропонувала Євросоюзу доповнити Угоду про Асоціацію з ЄС новими, актуальними вже на сьогодні пунктами.

Йдеться про сім додатках до угоди про Асоціацію. За словами заступника керівника Офісу президента, раніше в Євросоюзі відмовлялися навіть обговорювати будь-які зміни в головний документ інтеграції України з ЄС. Тепер в ЄС погодилися з вимогами нашої країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу