Україна виходить ще з однієї угоди СНД

Поділитися:

В уряді схвалено законопроект про вихід України з угоди про співробітництво у сфері правової охорони, захисту інтелектуальної власності та створення відповідної Міждержавної ради, укладеної у межах СНД. Про це повідомив у вівторок, 5 січня, у соцмережі представник Кабміну у парламенті Василь Мокан.

Як роз‘яснює Василь Мокан, представники України вже тривалий час не беруть участі у засіданнях Міждержавної ради. Україна не допомагає у розробці проектів міжнародних договорів у межах СНД. Наша країна не здійснює в рамках угоди обмін патентною, нормативно-методичною документацією у сфері охорони й захисту інтелектуальної власності.

За словами представника уряду в ВР, законопроектом пропонується вийти з угоди, учиненої 19 листопада 2010 року в місті Санкт-Петербурзі та ратифікованої Верховною Радою України 21 грудня 2011-го року.

Про схвалення ж Кабміном виходу України з ще однієї угоди СНД Мокан сказав так:

«Питання національної безпеки та вихід України зі структур СНД. На сьогоднішньому, першому в новому році позачерговому засіданні Кабміну був схвалений проект закону «Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності».

Нагадаємо, Україна вийшла з договорів СНД з енергетики.

Також раніше повідомлялося, що Україна виходить з антимонопольного договору СНД.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу