Україна не братиме участі в конференції з питань Криму

Поділитися:

Україна відмовилася брати участь в майбутній конференції Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй з питань Криму. Про це повідомляє прес-секретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко в ефірі “Радіо Крім.Реаліі”.

Відзначимо, що ініціативу щодо проведення вище зазначеної конференції взяла на себе безпосередньо країна-агресор – Росія.

Як прокоментувала ситуацію Катерина Зеленко, Україна однозначно не буде учасницею “фарсу” з боку Росії. За її словами, цією прес-конференцією Москва спробує довести доцільність своєї присутності на території українського Криму, який незаконно анексувала в 2014 році.

Чиновниця зазначила, що поки що на територію півострова Росія не допускає жодну з міжнародних гуманітарних місій, тому не можна об’єктивно обговорювати ситуацію в Криму, коли до її оцінки недопущені незалежні експерти.

“Не дивлячись на твердження російської сторони, вона продовжує блокувати доступ міжнародних моніторингових місій, зокрема управління Верховного комісара ООН з прав людини”, – сказала прес-секретар МЗС України.

Як повідомлялося раніше, в Північноатлантичному Альянсі – НАТО висловили занепокоєння у зв’язку з виходом Сполучених Штатів Америки з Договору з відкритого неба: відомство збирається зібрати екстрене засідання послів для узгодження ситуації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу