Україна і Катар наростили обсяги двосторонньої торгівлі

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомили, що за останній рік Україна і Катар подвоїли двосторонню торгівлю.

Відомо, що попри карантинні заходи і обмеження, викликані пандемією COVID-19, Україна і Катар залишаються надійними партнерами в торгово-економічних відносинах. Так, 2020 рік демонстрував позитивну динаміку, зокрема, досягнуто найвищий показник обсягів двосторонньої торгівлі за всю історію дипломатичних відносин між двома країнами.

“За результатами 9 місяців 2020 року товарообіг між Україною та Катаром подвоївся і склав $ 99,15 млн. Україна, як провідний експортер с / г продукції, докладає всіх зусиль, щоб гарантувати безперебійне постачання продуктів харчування на зовнішні ринки, гарантуючи продовольчу безпеку”, – відзначають в Мінекономіки.

За словами експертів, Україна розглядає Катар як перспективний ринок для збільшення поставок сільськогосподарської продукції. У цьому контексті важлива систематична взаємодія між компетентними органами обох країн в області СФЗ та затвердження нових форм ветеринарних сертифікатів для розширення товарного асортименту.

Крім того, Україна зацікавлена ​​продовжити плідний діалог в 2021 році, в тому числі в рамках Спільної українсько-катарської комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва.

Нагадаємо, що противники проекту «Північний потік-2» готові запропонувати альтернативні проекти, які дозволять вести боротьбу за поставки газу в європейські країни. Так, до Європи готові постачати зріджений газ Сполучені Штати Америки і Катар.

Раніше повідомлялося, що катарський портовий оператор QTerminals направить на розвиток морського порту «Ольвія», який в Миколаївській області, 3,4 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу