Україна готується розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні з Кримом

Поділитися:

В Україні хочуть розгорнути спеціальні гуманітарні табори на кордоні з Кримом. Про це повідомляє віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в рамках своєї онлайн-зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими явищами Янезом Ленарчичем.

За словами чиновника, уряд України готовий розгорнути додаткову гуманітарну допомогу в контексті боротьби з пандемією коронавірусу.

Також сторони обговорили питання своєчасної виплати пенсії тим громадянам, які все ще перебувають на окупованій території.

Для цього Кабмін скасував обов’язкову верифікацію протягом 60 діб, а також поінформував про нові КПВВ на яких українці можуть скористатися спеціальними сервісними центрами для отримання та оплати послуг.

Пункти працюють вже від 10 листопада. Там же можна вирішити й всі питання з приводу пенсії.

Нагадаємо, що адмінкордон анексованого Криму з Херсонською областю перетинають в 100 разів менше пасажирів, ніж у цей же період минулого року.

Начальник пресслужби Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов вважає, що причина – у введенні карантину у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу