У Зеленського заявили про готовність розпустити Раду через КСУ

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву, в якій зазначив відповідальність, покладену на Верховну Раду країни щодо ситуації з Конституційним судом. Зокрема, він розповів про те, що ситуація вийшла за рамки конфлікту, тому вимагає швидкого і точного рішення. Якщо найближчим часом цього не станеться, президент не виключає розпуску парламенту.

Така заява була зроблена на всю країну в ефірі одного з телеканалів під час політичного шоу. Президент оперував такими словами, як колапс, політичний конфлікт, відповідальність, звільнення тощо. Звернення до фракції «Слуга народу» вийшло за рамки нардепів з неї та стало всенародним.

Згідно з українським законодавством, президент не може просто так розпустити парламент, для цього повинні бути вагомі причини, до того ж всі вони виписані.

Раніше повідомлялося, що судді КСУ не готові здаватися без бою та обіцяють справжню війну в разі розпуску цього органу. Зокрема, Ігор Сліденко підкреслив, що в країні є політсили, які будуть активно проти таких дій, оскільки в його розумінні це вже справжня узурпація влади.

Також ми писали про те, що КСУ може скасувати «зелений» тариф. На хвилі кризи з Конституційним судом, який замахнувся на реформу проти корупції, західні інвестори в «зелену» енергетику і вітчизняні власники екологічно чистих електростанцій захвилювалися, що Конституційний суд може скасувати пільги по «зеленому» тарифу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу