У Туреччині почалася АТО

Поділитися:

27 липня МЗС Туреччини оголосив про початок антитерористичної операції Yıldırım-3 Ağrı Dağı, що в перекладі означає “Блискавка-3 гора Арарат”. Відомо, що операція Yıldırım-3 проводиться в трьох східних провінціях – Агри, Ігдир і Карс, при цьому, участь в ній беруть щонайменше 1170 співробітників спецназу поліції.

Головна мета операції – знищення організації “Робоча партія Курдистану”. Ряд країн світу, в тому числі і Європейський союз ухвалили її терористичною.

За заявою президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, з 1984 року, коли бойовики РПК вперше здійснили злочин в Туреччині і до березня 2020 року, від рук цієї організації загинули 7500 співробітників сил безпеки Туреччини і 6800 мирних жителів.

Нагадаємо, що Туреччина готова визнати Кримський півострів частиною російської території, якщо кримським татарам там буде добре.

Як зазначив радник президента Турецької Республіки Ісмаїл Сафі, кримські татари давно пов’язані історією з Туреччиною. Тому, влада країни хоче процвітання братнього народу.

Раніше повідомлялося, що перше турецьке нафтогазове бурове судно Fatih початок бурові роботи в Чорному морі на перспективній ділянці Tuna-1.

Про це заявив міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу