У США назвали умову продовження ядерної угоди з Росією

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки назвали умову продовження ядерної угоди з Росією: сторони хочуть підготувати документ, який не вимагає ратифікації. Про це повідомляє спецпредставник президента США з контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі для ЗМІ.

За словами чиновника, країни можуть укласти новий меморандум щодо озброєння, який надалі може включити до себе нових партнерів у вигляді таких держав, як Китай.

При цьому у відомстві підкреслили, що угода укладатиметься на коротший термін, ніж було раніше.

Нам не можна знімати ногу з педалі, як то кажуть, нам потрібно впритул зайнятися складанням наступної угоди. Тому поки ми думаємо про короткий період часу“, – заявив він.

Також фахівець вказав, що Америка не збирається йти на поступки Росії в питаннях ядерного стримування – країна збирається залишити всю ядерну зброю на колишніх точках дислокації. У цьому питанні в США категорично відмовилися співпрацювати.

“Ми, безумовно, готові говорити з Росією про НАТО і про наші гарантії ядерного стримування, але ми не будемо вивозити ядерну зброю ні з одного з місць її складування”, – сказав Біллінгслі.

Нагадаємо, що раніше сторони також неохоче йшли на поступки в політиці ядерного стримування.

У травні президент РФ Володимир Путін навіть скликав Раду безпеки, щоб обговорити майбутнє обох цих договорів, де звинуватив Штати в «відсутності бажання до ведення серйозних переговорів про продовження договору СНО-3», підкресливши, що це важливо не тільки для США і Росії, але і для всього світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу