У США готуються до інавгурації Байдена

Поділитися:

Столиця Сполучених Штатів Вашингтон та підступи до міста напередодні інавгурації новообраного президента Джо Байдена нагадують щось на зразок озброєного табору під час ядерної війни. Про становище перед 20 січня інформує вашингтонська радіостанція WTOP.

Передусім у Вашингтоні та навкруги нього розгорнуто усі найкращі сили Берегової охорони Сполучених Штатів. Одну з головних ролей відіграють загони радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Ці сили здійснюють патрулювання річок Анакостія і Потомак з метою недопущення до закритої зони будь-яких суден під час інавгурації президента.

Напередодні визначної події усі ці сили Берегової охорони серйозно підготувалися до можливого нападу із застосуванням радіологічної, хімічної чи біологічної зброї. На берегах Потомаку стоять сині намети, в яких військові спеціалісти готові будь-якої миті надати першу допомогу з дезактивації членам уряду і особисто Джо Байдену у разі хімічної чи біологічної атаки.

Окрім того, Атлантична ударна група Збройних Сил готова відбити навіть напад із застосуванням ядерної зброї.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони США підтвердили, що 20 січня, в день інавгурації Джо Байдена, залучать для підтримки правопорядку близько 25 тис. військовослужбовців. Такі ж цифри підтвердили і в пресслужбі Нацгвардії США.

Також раніше ми написали про те, що 7 січня Байдена визнали Президентом США — попри протести, штурми та загиблих.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу