У Раді зареєстрували новий закон про КСУ

Поділитися:

Нардепи хочуть приборкати Конституційний Суд. В парламенті зареєстровано законопроект, що буде, так званим, “кодексом конституційного судочинства”. Документом врегульовуватимуть процедуру та регламент діяльності Конституційного Суду. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Зокрема пропонується, щоб КС ухвалював рішення 12-ма суддями. На сьогодні, рішення може прийматися десятьма суддями. Також передбачається відвід деяким суддям в процесі розгляду справ.

В додаток до цього є заборона Суду виходити за межі питань, які порушені в конституційному поданні. У своїх діях парламентарі опираються ще й на Венеціанську комісію, яка попередньо надала такі рекомендації.

За оцінками нардепів Верховна Рада розглядатиме законопроект у 2021 році. Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний Суд прийняв рішення про скасовування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Що викликало певний резонанс в суспільстві.

Нагадаємо, що український президент дав розгорнуте інтерв’ю одному з найвпливовіших світових видань – The New York Times.

Він говорив на різні теми, підводив підсумки та окреслив майбутні плани. Зокрема, Володимир Зеленський розповів про те, що вже у 2021 році в країні буде стартувати судова реформа.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу