У Німеччині урочисто провели Меркель із посади

Поділитися:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 років правління країною залишила свою посаду. Вона віддала перевагу піти у відставку під християнський гімн і вальс панк-ікони Ніни Хаген, пишуть ЗМІ.

Після 16 років правління країною Ангела Меркель, за традицією, могла вибрати три музичні твори, якими військовий оркестр попрощається з нею. Як аранжування для своєї відставки тепер уже колишній канцлер Німеччини обрала християнський гімн «Великий Боже, ми славимо тебе», хіт Хільдегард Кнеф «Для мене – червоні троянди» та вальс від панк-ікони Ніни Хаген «Ти забув кольорову плівку».

2 грудня на подвір’ї міноборони Німеччини в Берліні відбулася урочиста церемонія проводів першої жінки, яка перебувала на чолі німецького уряду. Ангела Меркель обіймала посаду канцлера ФРН 16 років — з 22 листопада 2005 року.

Раніше стало відомо, що Олександр Лукашенко та Ангела Меркель провели неформальні переговори у телефонному режимі. Про це повідомив представник федерального уряду.

Ангела Меркель з власної ініціативи вирішила зателефонувати до Лукашенка, попри те, що раніше він категорично відмовлявся від контакту з Європою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу