«У нас агресія РФ з 2014 року, і вона нікуди не поділася», – експерт

Поділитися:

Уряд закликає до спокою, повідомляючи, що підстав для паніки немає. Заяви чиновників та парламентаріїв спрямовані на збереження стабільної ситуації. Наразі у ЗМІ відбувається інформаційне “насильство”, що шкодить українській державі. В ефірі «Першого Ділового» телеканалу експерти обговорили найактуальнішу на сьогодні тему – загрози вторгнення Росії в Україну, висловивши свою думку.

Зокрема, Тетяна Іванова, учасник української делегації у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), прокоментувала ситуацію:

«Я частково погоджуюсь із цими тезами, що справді надто перебільшена паніка, вона не на користь державі, оскільки, перебуваючи в паніці, ніколи не приймаються зважені рішення. Їх не можуть ухвалити ні влада, ні простий громадянин, який повинен приймати особисто для себе рішення про те, що йому далі робити. Тому зайва паніка не потрібна і градус слід зменшити, і погасити цю паніку. І я підтримую якісь такі кроки РНБО… Але це лише одна сторона. А з іншого боку, у нас загроза з боку Російської Федерації нікуди не поділася. В Україні агресія Російської Федерації з 2014 року. Ми 8 років перебуваємо у серйозній ситуації, практично військовій з Росією, і наростання військ біля наших кордонів – у будь-який момент, коли всередині держави відбуватимуться якісь процеси, якими може скористатися РФ, вона ними скористається обов’язково».

Відтак, додала Тетяна Іванова, загроза таки залишається, але при цьому важливо адекватно розуміти, що кожен на своєму місці може зробити. «Я, наприклад, заспокоювала б наше населення. Напевно, я пішла б таким чином, щоб пояснити кожному, хто і що повинен робити на своєму місці. Що мають робити підприємства, що має робити промисловість, що має робити кожен громадянин України».

Тим часом у США повідомляють про нові дати вторгнення до України. Інсайдери журналістів стверджують, що 15 лютого Росія може здійснити провокації на Донбасі або спробувати захоплення Києва.

Проте, як стало відомо пізніше, Президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден з ініціативи американської сторони планують провести телефонну розмову у суботу, 12 лютого.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу