У МЗС України відреагували на візит Путіна до Криму

Поділитися:

Міністерство закордонних справ України висловило своє невдоволення у зв’язку з черговим, не узгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна на тимчасово окуповану українську територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Відповідну заяву МЗС оприлюднило в четвер, 4 листопада.

«‎Зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням України. Розглядаємо цей візит, як і інші неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадовців до тимчасово окупованого Кримського півострова, як грубе порушення Росією суверенітету України, норм міжнародного права, резолюцій Генеральної асамблеї ООН, зобов’язань Росії за договорами, сторонами яких є Україна та РФ»‎, — йдеться в заяві.

У заяві також наголошується, що Росія повинна повернутися до виконання своїх міжнародно-правових зобов’язань.

«‎РФ як держава-окупант має можливість продемонструвати справжню турботу про жителів тимчасово окупованого Криму: припинити безпрецедентні порушення прав людини, зокрема політичні репресії, викрадення і вбивства, звільнити незаконно утримуваних за ґратами українців та зосередити зусилля на політико-дипломатичному вирішенні російсько-українського збройного конфлікту задля відновлення територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах», — додають у МЗС.

Нагадаємо, що у жовтні РФ заявила, що відкликає свою місію з НАТО. Таке рішення було прийняте внаслідок скорочення чисельності російського представництва при штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу