У Мінську тривають протести, Лукашенко знову взявся за автомат

Поділитися:

За інформацією білоруських ЗМІ, в неділю, 30 серпня, в столиці Білорусі до резиденції Олександра Лукашенка (Палац Незалежності) стягнули додаткові БТРи. Так, крім двох, які вже перебували там, підійшла колона ще з 5 бронетранспортерів. Все розпізнавальні знаки машин зафарбовані зеленою фарбою.

Крім цього, очевидці помітили військових з кулеметами, а на даху Палацу Незалежності виявлені озброєні чоловіки, імовірно снайпери.

“До Мінська увійшли БТР-80. Це бойова машина, яка використовується для посилення заходів безпеки особового складу на несанкціонованих масових заходах”, – розповіла офіційний представник МВС Ольга Чемоданова.

Водночас, Чемоданова відмовилася називати кількість бронетехніки, введеної в столицю Білорусі.

Нагадаємо, що Україна стягнула додаткові засоби захисту до українсько-білоруському кордоні до Дня Незалежності: прикордонники стоять на сторожі спокою громадян в державне свято. Про це повідомляє голова Державної прикордонної служби України.

Раніше повідомлялося, що в ЄС обговорили ситуацію, яка склалася з президентськими виборами в Республіці Білорусь, і вирішили не визнавати перемогу Олександра Лукашенка, чинного президента країни.

А тим часом ЦВК РБ оголосила остаточні результати – Лукашенко переміг, за нього віддали голоси понад 80% громадян країни. Жозеп Боррель, представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, заявив про те, що були проведені переговори на рівні міністрів закордонних справ. За результатами підтвердилася інформація про можливе введення санкцій проти Олександра Лукашенка. Також в ЄС не визнають і результатів виборів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу