У Мінську не вщухають протести

Поділитися:

У кількох містах Білорусі тривають протести місцевих жителів проти диктатури нинішнього президента республіки, Олександра Лукашенко. Відомо, що предстаники силових структур вже затримали кількох активістів.

Білоруські ЗМІ повідомляють, що люди зібралися на акції в Бресті, Жодіно, Новогрудку і різних районах Мінська. Зокрема, в Серебрянці недільні протести почалися рано вранці.

Слід зазначити, що учасники акцій тримають в руках біло-червоно-білі прапори і парасольки, скандують «Живе Білорусь!», «Пошел вон» та інші гасла. Вони рухаються колонами і утворюють ланцюга.

Крім того, до акцій солідарності з Білоруссю приєдналися і українці. У Києві на Майдані Незалежності вони утворювали ланцюги, тримали плакати і біло-червоно-білі прапори. Також схожі акції пройшли і у Львові. На підтримку Білорусі вийшли громадяни Польщі та Норвегії.

Протести і страйки тривають вже п’ять місяців. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв’язнів.

Нагадаємо, що в Україні почалася хвиля протестів жителів проти підвищення тарифів на комуналку. Зокрема, протести пройшли в Бердянську та Полтаві, Миколаєві. Вийшли групами на протести в Запорізькій і Дніпропетровській області, а на Полтавщині група мітингувальників знову перекрила рух транспорту на трасі Київ – Харків.

Раніше повідомлялося, що влада Республіки Білорусь хочуть змусити платити всіх бажаючих виїхати з країни. Збір планують стягувати безпосередньо при перетині кордону держави. Відповідний проект закону підготовлений.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу