У Мін’юсті розповіли, коли запрацює закон про олігархів

Поділитися:

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що закон про деолігархізацію, який було опубліковано 6 листопада почне діяти за 180 днів.

«Минулої суботи Голос України опублікував закон про олігархи, а це означає, що протягом наступних 180 днів олігархи мають зробити непростий вибір: або отримати офіційний статус олігарха та потрапити під обмеження, встановлені новим законом; або ж позбутися ознак, які визначають їх як олігархів (наприклад, перестати впливати на політику, позбутися монопольного становища або продати медіа покупцю з бездоганною діловою репутацією)», — зазначив він.

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) затвердить Положення про реєстр олігархів та порядок її формування та ведення, а також розробить такий реєстр.

«Введення в дію закону про олігархи припадає на період між травневими святами, а перші «номінаційні» засідання РНБО будуть можливі (з дотриманням усіх процедурних обмежень) вже з двадцятих чисел травня», — додав Малюська.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський невідкладно підписав антиолігархічний закон. Йдеться про закон № 1780-ІХ «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархів)».

Також зазначалось, що очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен висловила підтримкудеолігархізації в Україні. Єврочиновниця загалом схвально відгукнулась про темп реформ, «попри супротив», зокрема, підтримала судову реформу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу