У «Газпрому» проблеми з «Північним потоком-2»

Поділитися:

«Академік Черський» знову на слуху, але не через свого прямого призначення. Судно-трубоукладач, яке здатне добудувати «Північний потік-2», як раніше заявляв міністр енергетики РФ Олександр Новак, більше не належить ТОВ «Газпром флот». Саме судно продовжує стояти в німецькому порту.

Судно значилося на балансі АТ «Самарський теплоенергетичний майновий фонд». Раніше вхід входив до групи «Газпрому», але згідно з новими звітами, це вже в минулому.

Фонд не міняв назву і залишається чинним юрособою, а значить можливі наступні варіанти: або судно не знаходиться в розпорядженні «Газпрому», або він вирішив не розголошувати деякі дані щоб уникнути санкційних ризиків.

Нагадуємо, що представники Сполучених Штатів Америки провели переговори з європейськими підрядниками з питання газопроводу “Північний потік-2” і вказали на серйозні наслідки від реалізації проекту.

Також німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту. Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу