У Держдепі США спрогнозували, коли росіяни запустять «Північний потік-2»

Поділитися:

Як заявив радник Державного департаменту США з енергетичної безпеки Амос Хохштейн, сертифікація газопроводу «Північний потік-2» може затягтися до весни 2022 року.

Тому, якщо Росія заявляє, що може швидко збільшити потік газу через «Північний потік-2», вона має зробити це зараз через існуючі трубопроводи, наголосив Хохштейн, додавши, що вона не може мати й те й інше.

Також він зазначив той факт, що Володимир Путін таки наближається до використання природного газу як політичного інструменту.

На думку Хохштейна, найімовірніше Росія дійсно має газ для поставок, але вона вважає за краще не робити цього, і висуває свої умови, які абсолютно не пов’язані.

21 липня 2021 року США та Німеччина досягли угоди щодо «Північного потоку-2». У рамках угоди Вашингтон відмовляється від намірів ввести санкції для учасників проекту, проте можливість санкцій Євросоюзу для Москви зберігається, якщо Росія використовуватиме газопровід як інструмент маніпуляцій. У свою чергу, Німеччина пообіцяла скористатися всіма важелями, щоб переконати Росію продовжити договір про транзит газу через Україну, який має закінчитися наприкінці 2024 року.

Раніше глава німецької енергокомпанії Uniper, що виступала в ролі інвестора будівництва скандально відомого газопроводу «Північний потік – 2», зробив гучну заяву.

Вона стосувалося сертифікації – її терміни затягуються.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу