У Держдепі США прокоментували передачу «гарантій безпеки» Росії

Поділитися:

У Державному департаменті Сполучених Штатів прокоментували передачу «гарантій безпеки» Російській Федерації. Як оголосив держсекретар США Ентоні Блінкен, американський уряд передав письмові пропозиції, покликані зберегти безпеку у Європі та стримати вторгнення РФ в Україну.

У документі міститься занепокоєння влади США, а також союзників і партнерів на тлі дій РФ, що підривають безпеку у європейському регіоні; принципові й прагматичні оцінки стурбованості з боку РФ; пропозиції Штатів у сферах, де обидві сторони можуть дійти згоди через взаємні інтереси.

«Ми чітко наголосили, що є ключові принципи, які ми прагнемо підтримувати й захищати, в тому числі суверенітет і територіальну цілісність України, а також право країн обирати свій шлях гарантування безпеки та участі в альянсах»,- сказа Блінкен.

За його словами, у документі вказана позиція, яку раніше неодноразово висловлював, перебуваючи у Києві, Берліні та Женеві. США відкриті для діалогу та прагнуть вирішити ситуацію дипломатичним шляхом. Та РФ мусить припинити ескалацію довкола України, а також свою пропагандистську риторику, забезпечивши принцип взаємного виконання зобов’язань у перемовинах щодо майбутньої безпеки у європейському регіоні.

«Наша відповідь була складена в повній координації з Україною, нашими європейськими союзниками та партнерами», – зауважив він.

Водночас, США не публікуватиме у відкритому доступі письмову відповідь РФ, адже це питання вимагає конфіденційності. І чекають такого підходу від Росії.

Раніше повідомлялося, що у разі агресії РФ – США нададуть Україні додаткову допомогу для оборони.

Також ми писали, що Україні сформують близько 150 батальйонів у рамках розгортання системи територіальної оборони. Вже у лютому за кожним бійцем буде закріплена певна зброя.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу