Стало відомо, яких фахівців чекають в Європі під час локдауна

Поділитися:

Через пандемію коронавірусу кордони Євросоюзу закриті майже для всього світу, проте не для працівників з України.

Відомо, що зараз карантин посилюють у всьому ЄС, локдаун продовжують в Німеччині, Іспанії, Франції, Італії, Чехії, Угорщини. При цьому з 20 березня по 9 квітня Польща закриває музеї, готелі, торгові центри, басейни і тренажерні зали. У Болгарії з 22 березня можна буде купити тільки продукти харчування, ліки, і здати одяг в хімчистку.

Крім того, в країнах мають намір допускати українських трудових мігрантів, в тому числі і з низькою кваліфікацією – щоб допомагати збирати врожай.

“Навчені гірким досвідом минулого року, коли просто аграрний сектор позбувався врожаю, коли все пропадало, то в цьому році будуть робити все, щоб сезон був врятований і щоб аграрний сектор заробив”, – говорять експерти.

Слід зазначити, що затребувані в Європі не тільки трудові мігранти для збору врожаю. Так, є попит і на зварювальників, токарів, електромонтажників. При цьому в країнах ЄС кожному в разі зараження COVID-19 буде надано доступ до медицини, незалежно, іноземець це або громадянин цієї країни.

Нагадаємо, що через труднощі пандемії коронавірусу частина трудових мігрантів зі Східної Європи стала масово повертатися додому. Про це повідомляє «The Economist».

Раніше повідомлялося, що європейський інвестиційний банк прийняв рішення про те, що виділить 700 млн євро для допомоги українському малому і середньому бізнесу. Мова йде про кредити з нульовою ставкою. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу