Стало відомо, чим сьогодні займеться Рада

Поділитися:

Сьогодні Верховна Рада повертається на пленарні засідання після новорічно-різдвяних свят. Робочий день керівники фракцій та груп розпочнуть із закритої зустрічі з міністром оборони Олексієм Рєзніковим та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Говорять про загрозу вторгнення Росії. На порядку денному всього пленарного тижня – ухвалення законопроектів про протидію поправочному спаму, посилення кримінальної відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

Також заплановано розгляд проектів законів щодо зниження податкових ставок для учасників ринку азартних ігор, документ поділу функцій Міністерства внутрішніх справ та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Окрім цього, будуть розглянуті питання захисту політв’язнів та їхніх сімей.

До кінця тижня заплановано ухвалення президентського законопроекту про економічний паспорт українця.

У п’ятницю на традиційній годині питань уряду депутати планують заслухати доповіді прем’єра Дениса Шмигаля з енергетичної безпеки, міністра оборони Резнікова щодо ситуації на кордоні з Росією. А також керівника Міністерства охорони здоров’я Віктора Ляшка щодо ситуації з КОВІД-19 в Україні.

Раніше під час засідання Ради Національної служби безпеки та оборони України Денис Шмигаль, прем’єр-міністр, зазначив, що незабаром відбудеться перегляд програми stand by, згідно з якою в рамках співпраці Україні планується виділення траншу у розмірі 700 мільйонів доларів.

На лютий 2022 року призначено перегляд програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, з яким вже зараз активно ведуться роботи міністерств з відповідної місії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу