США включило в оборонний бюджет 250 млн доларів для України

Поділитися:

$ 250 млн у вигляді допомоги Україні в сфері безпеки для фінансування додаткового навчання, летального і нелетального озброєння і техніки, а також надання консультаційних послуг української армії передбачає прийнятий Сенатом США закон про асигнування на національну оборону (NDAA) на 2021 рік.

При цьому, $ 75 млн з $ 250 млн призначені спеціально для озброєння летального характеру, що на $ 25 млн більше, ніж в 2020 фінансовому році.

Відомо, що звіт конференції розширює положення сенатора Портмана, включені в попередні NDAA, які обумовлюють значну частину допомоги США в сфері безпеки найважливішими реформами оборонного сектора в Україні, включаючи посилення цивільного контролю над збройними силами і поліпшення можливостей самозабезпечення, управління запасами і безпеку секретних закордонних технологій .

«Українські військові мужньо боролися проти російської агресії на Донбасі і домоглися величезних успіхів. Я давно виступав за розробку всеосяжного, багаторічного плану допомоги в області безпеки, і я радий, що прийнятий Сенатом звіт про конференцію NDAA на 2021 фінансовий рік направляє Міністерство оборони і Державний департамент шукати способи допомогти українським військовим продовжити їх траєкторію зростання в професійному плані », – пояснив сенатор.

Так, Конгрес США продовжить стежити за тим, щоб українські збройні сили мали необхідні можливості для захисту своєї суверенної території – на суші, на морі і в повітрі.

Законопроект тепер буде направлений на підпис президента США.

Нагадаємо, що гарантії США для рефінансування євробондів на 1 млрд доларів сподіваються отримати в українському політикумі. Таким чином хочуть перевипустити єврооблігації 2016 року і профінансувати держбюджет на пільгових умовах.

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента заявили, що адміністрація нового президента США Джо Байдена повинна забезпечити посилення торговельних відносин з Україною. Експерти також заявляють про доцільність створення зони вільної торгівлі з США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу