США створюють коаліцію проти «Північного Потоку-2»

Поділитися:

Глава Держдепартаменту США Майкл Помпео заявив, що штати сподіваються, що газопровід “Північний потік-2” залишиться недобудованим. Так, чиновник розраховує, що Німеччина після отруєння опозиціонера Навального побачить в газопроводі ризик залежності від газу Російської Федерації. Вашингтон працює над створенням коаліції, щоб не допустити цього, додав Помпео.

На думку чиновника, газопровід робить Європу залежною від російського газу, а також загрожує Україні. Вашингтон розраховує, що влада Німеччини почнуть оцінювати “Північний потік – 2” в подібному ключі – через те, що сталося з російським опозиціонером Олексієм Навальним або через погрози безпеки, які несе залежність від російського газу.

Відомо, що резонанс навколо ситуації з російським політиком викликав у Німеччині та Європі дискусії про можливе введення санкцій, які зачіпають будується газопровід.

Нагадаємо, що Російська Федерація заявила, що Європу чекають серйозні штрафні санкції в разі відмови від «Північного потоку-2».

«Якщо хтось думає, що скасувати« Північний потік-2 »можна просто тому, що у кого-то з’явиться бажання, або що можна піти на поводу у США і при цьому нічого не буде, то однозначно буде», – сказав Член комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ, коментуючи слова депутата бундестагу Вальдемара Гердта про те, що відмова від газопроводу обійдеться більш ніж в € 10 млрд.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині продовжують підтримувати стратегічну ініціативу Росії завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2″. З такою промовою на підтримку проекту недавно виступила прем’єр-міністр федеральної землі Мекленбург Мануела Швезіг, повідомляє видання Deutsche Welle.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу