Спецслужби США заявили про загрозу з боку Росії, Китаю та Ірану

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки стурбовані можливими загрозами з боку Росії, Китаю та Ірану, які зацікавлені в зриві американських президентських виборів. Спецслужби США зафіксували перші спроби втручання з боку держав, як заявив директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Еванін для ЗМІ.

У повідомленні фахівця вказується, що країни будь-якими засобами намагаються скомпрометувати головних кандидатів у виборах і їх політичні цілі, а також висміяти здатність американської виборчої інфраструктури вистояти перед погрозами сторонніх кібератак з боку недоброзичливців.

“Ми продовжуємо відстежувати зловмисних кіберсуб’ектов, які намагаються отримати доступ до мереж штатів і до федеральних мереж, включаючи тих, хто відповідає за управління виборами”, – заявив він.

Також фахівець вказав на технологію масової пропаганди з боку Росії, Китаю та Ірану, які намагаються за допомогою ЗМІ вплинути на вибір американців.

Так, Китай намагається внести свої правки в політичне протистояння в США, Росія в цілому зацікавлена ​​в тому, щоб країна поступилася у всесвітньому лідерство, а Іран ставить за мету розколоти суспільство напередодні виборів.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 24 липня, влада Китаю зажадала закриття американського консульства в місті Ченеду, який дислокується в провінції Сичуань.

Цей крок можна розцінювати, як випад у з боку Китаю у відповідь на заяву Сполучених Штатів Америки про закриття аналогічного консульства в місті Х’юстоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу