Сьогодні парламент розгляне ресурсний законопроект

Поділитися:

Сьогодні парламент одним із перших у порядку денному розгляне так званий ресурсний законопроект. Депутати не виключають дискусій перед його ухваленням.

Адже у документі пропонується підвищити податки для великого бізнесу. Тож, розгляд законопроекту триває вже не один місяць.

Парламент вже неодноразово відклади його ухвалення в цілому. Між першим і другим читанням прибрали норми, які викликали чимало дискусій у бізнес-середовищі. І згідно з аналізом, документ змінили так, що, наприклад, великий бізнес зможе платити ренту на видобуток залізної руди меншу, ніж платить зараз.

Експерти вважають, що так званий ресурсний законопроект містить багато підводних каменів і насправді захищає окремих представників великого бізнесу.

У першому читанні цей законопроект було ухвалено першого липня цьогоріч. До другого читання в документ було внесено понад 11 тисяч правок. Тому на початку жовтня парламент проголосував за розгляд «ресурсного» за скороченою процедурою.

Тобто будуть розглянуті лише пріоритетні правки, які визначив податковий комітет парламенту.

Раніше Кабінет Міністрів змінив правила отримання житлових субсидій. Відповідну ухвалу опубліковано на урядовому порталі.

Правила змінилися для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишились без тепла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу