Шольц та Макрон хочуть відродження Нормандського формату

Поділитися:

У Єлисейському палаці відбулася зустріч двох лідерів Німеччини та Франції Емманюеля Макрона та Олафа Шольца. Лідери держав обговорили низку питань, серед яких важливу роль відіграло обговорення ситуації, що відбувається на українсько-російському кордоні.

Шольц та Макрон у ході переговорів висловили «занепокоєння» про те, що зараз відбувається на кордонах України з Росією та взаємно підтримали необхідність відродження Нормандського формату. При цьому президент Франції заявив, що угода чотирьох країн, як і раніше, залишається значущою.

У розмові європейських лідерів порушилася тема про ініціативи Джо Байдена, який останнім часом провів переговори з лідерами Росії та України – Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським.

До речі, ідею повернення Нормандського формату також підтримала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час зустрічі у форматі G7, що відбулася в Ліверпулі. Ще тоді вона наголосила на важливості сісти за стіл переговорів для врегулювання ситуації щодо нарощування російської могутності на кордонах України.

Нагадаємо, що американський президент у ході переговорів із російським колегою запропонував йому повернутися до дипломатії та зайнятися вирішенням проблеми щодо деескалації. Крім того, радник Джо Байдена підкреслив факт того, що США готові підтримати ініціативу Нормандського формату.

Проте, як відомо, Москва продовжує звинувачувати Київ у провокаціях, у тому числі й у “демонтажі” умов Мінських угод, а також Нормандського формату.

Раніше ми писали про намір французького голови провести онлайн зустріч із лідером російської держави перш, ніж вирушити до України.

Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський провів переговори з Емманюелем Макроном у телефонному режимі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу