Росія погрожує штрафами ЄС за «Північний потік-2»

Поділитися:

Російська Федерація заявила, що Європу чекають серйозні штрафні санкції в разі відмови від “Північного потоку-2”.

«Якщо хтось думає, що скасувати« Північний потік-2 »можна просто тому, що у кого-то з’явиться бажання, або що можна піти на поводу у США і при цьому нічого не буде, то однозначно буде», – сказав Член комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ, коментуючи слова депутата бундестагу Вальдемара Гердта про те, що відмова від газопроводу обійдеться більш ніж в € 10 млрд.

Російський уряд також заявило про те, що буде підірваний авторитет тих країн, які підтримували проект, в тому числі Німеччини.

Відомо, що 17 вересня Європарламент прийняв резолюцію про посилення санкцій проти Росії у зв’язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального. Йдеться в тому числі про замороження активів фігурантів розслідувань Фонду боротьби з корупцією, заснованого Навальний, в Європі, а також про припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Однак, глави шести урядів східних регіонів Німеччини тим часом підтримали завершення будівництва газопроводу, так як «Північний потік-2» має велике значення для Німеччини і багатьох європейських країн з точки зору забезпечення енергопостачання майбутнього ». Проти завершення будівництва «Північного потоку-2» через отруєння Навального раніше виступила німецька партія «Союз-90» / «зелені».

Крім цього, відмова від газопроводу підтримали президент США Дональд Трамп, а також Данія і Польща.

Нагадаємо, що Росія вирішила самостійно доповісти остання ділянка «Північного потоку-2″. Спеціально для цього в Німеччину прибутку спеціальні суди.

Агентство Reuters з посиланням на дані відстеження судів Refinitiv Eikon повідомило, що трубоукладач з Росії «Академік Черський» прибув до німецького порт Мукран і повинен завершити будівництво трубопроводу.

Раніше повідомлялося, що в Держдумі Російської Федерації зробили заяву про те, що готові поставити все заявлене кількість газу в європейські країни навіть без введення «Північного потоку – 2». При цьому зазначили, що поставки в такому випадку обійдуться дорожче для обох сторін – і для продавця, і для покупця «блакитного палива».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу