Путін звільнив губернатора Хабаровського краю, не дивлячись на протести

Поділитися:

Губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала своїм указом звільнив з посади президент РФ Володимир Путін. Екс-губернатора затримали 9 липня і доставили в Москву за звинуваченням в організації вбивств і замахів на бізнесменів в 2004-2005 роках. З 11 липня в його підтримку на Далекому Сході проходили багатотисячні акції протесту.

За рішенням Путіна, тимчасово виконуючим обов’язки губернатора призначений депутат Державної Думи Росії Михайло Дегтярьов, однопартієць Фургала з ЛДПР. Новий губернатор повідомив, що готовий негайно вилетіти в Хабаровський край для роботи.

Путін під час розмови з Дегтярьовим заявив, що Хабаровський край – один з найбільших суб’єктів Росії, з дуже потужним промисловим потенціалом, “з самобутньою культурою, з дуже талановитими, діяльними людьми”, що зажадає від нього “повної віддачі сил і демонстрації всіх навичок, здібностей, талантів “.

Нагадаємо, що в суботу, вісімнадцятого липня, в Хабаровську, одному з головних центрів російського Далекого Сходу пройшов черговий багатотисячний антимосковський мітинг з вимогою звільнити з-під варти губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України висловило протест з приводу приїзду президента Росії Володимира Путіна з візитом в анексований український Крим.

У МЗС зазначили, що цей візит не узгоджувався з українською стороною, це є неприпустимим в разі відвідування території України в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи АРК Крим і місто Севастополь.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу