Прем’єр-міністр Хорватії вибачився за президента

Поділитися:

Після скандальної заяви президента Хорватії виступив прем’єр-міністр держави, вибачившись за слова Зорана Мілановича. Голова Кабміну звернувся до українців із поясненнями.

Андрій Пленкович насамперед наголосив на факті відсутності хорватських солдатів в Україні, а ті, хто перебував у Польщі, вже повернулися. Бо сказати конкретно, кого мав на увазі президент, говорячи про військових в Україні, прем’єр-міністр не може.

«Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду вибачаюсь перед українцями за такі нісенітниці», – додав Андрій Пленкович на сторінці хорватського уряду.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство закордонних справ України викликало Аніку Джаміч – посла Хорватії у Києві. В українському відомстві зазначили, що промова президента Зорана Мілановича ретранслює наративи російської пропаганди і загалом не відповідають позиції Хорватії стосовно України, її суверенітету та територіальної цілісності.

До речі, президент Хорватії заявив, що у разі вторгнення Росії в Україну його держава має намір вивести всі війська з сил НАТО у Східній Європі, додавши, що Україні в Альянсі – не місце.

Тим часом, якийсь час тому Хорватія приєдналася до кола країн ЄС, які уклали двосторонні декларації про визнання європейської перспективи України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу