«Наші оборонні підприємства не мають ресурсів» – нардеп Верещук

Поділитися:

За словами народного депутата від партії «Слуга народу» 20 мільярдів гривень, виділених на закупівлю техніки під державні гарантії після вступу закону «Про оборонні закупівлі», до сих пір не займані. В ефірі на «Першому Діловому» телеканалі Ірина Верещук заявила, що «Наші оборонні підприємства не мають ресурсів».

Отже обороноздатність і здатність Збройних сил України не можуть розвиватися, оскільки виділені кошти не використовуються.

«Що необхідно для того, щоб підприємства взяли кредити в державних банках?.. Держава гарантує, що ці кредити будуть погашені (20 мільярдів гривень), ці гроші зарезервовані, вони цілий рік не використовуються, чекають поки будуть оформлені всі документи», – прокоментувала ситуацію з оборонними підприємствами нардеп.

Вона додала, що якщо ці кошти не будуть використані до кінця 2021 року, а залишилося всього два місяці, то 20 мільярдів гривень повернуться до держбюджету і «просто, як то кажуть, згорять».

Верещук пояснила, чому склалася така ситуація: «Необхідно було зробити підзаконні акти, це повинно було зробити Міністерство оборони. Зробити постанову Кабінета міністрів, згідно з якою чітко вказати все до останньої копійки, по яким кредитними договорами, які державні установи, які банки, які компанії будуть отримувати такі гарантії». Але цього не було зроблено, відповідно й результату немає.

Вона повідомила, що тільки зараз існує проект, ще не підписаний, постанови Кабміну, який такі державні гарантії повинен розподілити.

Раніше ми повідомляли про те, що міністр Роман Абрамовський не відзвітувався ща свою роботу, що в результаті призвело до написання заяви про відставку.

Також ми повідомляли про схвалення Кабінетом міністрів в наданні «Антонову» державні гарантії для залучення кредиту на будівництво літака Ан-32П.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу