НАБУ зацікавилося корупційними схемами Гонтаревої і Авакова

Поділитися:

До розкрадання 62 мільйонів євро Citycommerce Bank можуть бути причетними українські високопосадовці – колишні й нинішні. Йдеться про міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та екс-голову Національного банку Валерію Гонтареву.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У Національному антикорупційному бюро прямо прізвищ посадовців не називають. Але при цьому підтверджують, що нині ведуть провадження за рішенням ВАКС (Вищого антикорупційного суду).

Як повідомили «Першому Діловому» у прес-службі відомства, розслідують факти зловживання посадовцями Citycommerce Bank за можливого сприяння чиновників.

Йдеться про здійснення фінансових операцій з використанням кореспондентських рахунків в банку Meinl Bank Aktiengesellschaft, що в австрійському Відні.

І це при тому, що ще у квітні 2016 року НБУ заборонив банкам розміщувати кошти на кореспондентських рахунках банків Meinl, Frick, East-West United Bank і Winter&Co.

Раніше назви цих банків неодноразово фігурували в ЗМІ як канали виведення коштів банків за межі України.

У прес-службі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова повідомили, що посадовець особисто не вважає за доцільне коментувати інформацію про його можливу причетність до фінансових оборудок.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує владу в блокуванні роботи.

Також раніше ми написали про те, що НАБУ (Національне антикорупційне бюро) направило генеральному прокурору України проекти клопотань до Вищої ради правосуддя про отримання дозволів на арешт суддів Окружного адміністративного суду Києва на чолі з його головою Павлом Вовком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу