На виборах в Казахстані лідирує правляча партія

Поділитися:

Правляча партія “Нур Отан” – “Світло Вітчизни” лідирує на виборах в Казахстані. За даними екзит-полу, вона набирає 72% голосів. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Відомо, що лідер “Нур Отан” перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв уже привітав однопартійців з перемогою.

Крім того, в мажиліс – нижню палату парламенту республіки – можуть пройти також Народна партія Казахстану, (9,54% голосів) і партія “Ак жол” ( “Світлий шлях”) – 10,2%. У Народно-демократичної патріотичної партії “Ауил” ( “Село”) 4,93%, а в партії “Адал” ( “Чесність”) – 3,25%.
Для проходження в мажиліс політичним силам необхідно було подолати 7% -й бар’єр.

У виборах взяли участь п’ять з шести зареєстрованих в країні політичних сил. Єдина опозиційна Загальнонаціональна соціал-демократична партія вибори бойкотувала. Однак явка перевищила 58%.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що недільний голосування повинно стати кроком вперед у розвитку демократії в країні. Однак вибори ознаменувалися затриманням десятків активістів опозиції. У багатьох казахських містах пройшли акції протесту. Громадський порядок охороняли близько 40 тис поліцейських.

Нагадаємо, що в Міністерстві інфраструктури нашої країни висунули пропозицію уряду Казахстану, щоб Казахстан обмінювався з Україною цифровими дозволами на міжнародні вантажоперевезення.

Раніше повідомлялося, що на інвестиційному спільному форумі нашої країни і Республіки Казахстан обидві сторони затвердили п’ять ключових напрямках з інвестицій, в яких будуть співпрацювати. У тому числі було підписано співробітництво України з Казахстаном в аграрному секторі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу