На модернізацію шкільних харчоблоків виділили 1,5 млрд гривень

Поділитися:

Український уряд ухвалив новий Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для деяких галузей. Рішення ухвалили 16 лютого, як уточнив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Йдеться про субвенції на придбання обладнання, модернізацію (проведення реконструкції та капітального ремонту) їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти.

У своїх даних він посилається на пояснювальну записку до відповідного документа. У ньому йдеться про розподіл передбачених у держбюджеті на 2022 рік коштів на загальну суму 1,5 млрд грн.

Зокрема, нові норми стосуватимуться тих навчальних закладів, де загальна кількість школярів сягає щонайменше 400 учнів (столиця), 200 осіб (територіальні громади) та 100 осіб (сільська місцевість).

Нагадаємо, що на розвиток в українських регіонах мережі Центрів надання адміністративних послуг цього року буде направлено 231 мільйон гривень. Про такі наміри розповів прем’єр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

Він зазначив, що було внесено зміни до постанови, яка регулює порядок надання цієї субвенції. Гроші мають бути витрачені на облаштування територіальних підрозділів центрів надання адміністративних послуг та віддалених робочих місць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу