Місія МВФ ще не визначилася з візитом в Україну

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд планує продовжувати співпрацю з Україною в рамках програми stand-by, проте коли очікувати чергового візиту місії, на даний момент невідомо.

За словами постійного представника МВФ в Україні Йоста Люнгмана, діалоги стосовно виконання параметрів і показників програми тривають, а з датой приїзду місії ще не визначилися.

У МВФ стверджують, що діскутіурют з Кабміном з питання термінів реформ, а також економічної і фінансової політики країни. Серед них – завершення реформ митної та податкової служб, затвердження плану роботи з непрацюючими кредитами.

Нагадаємо, що в першу чергу для отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні повинні завершити реформу податкової, а також митної служби. Також є вимога про затвердження робочого плану, який стосується неплатників кредитів в державному значенні.

Також ми писали про те, що відносини України і Міжнародного валютного фонду є важливим показником у взаєминах з Європейською комісією, Світовим банком та інвесторами. Співпраця з МВФ – важливий показник для всіх.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу