Міносвіти збільшить педагогам зарплату в наступному році

Поділитися:

У Міністерстві освіти України пообіцяли збільшити заробітну плату педагогам в прийдешньому 2021 році. Про це повідомляє т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій для українських ЗМІ.

Чиновниця заявила, що незважаючи на те, що поточний державний бюджет України не передбачає додаткових виплат для вчителів, в міністерстві готові розробити нову концепцію оплати праці педагогічних працівників.

“У бюджеті 2020 роки не передбачено встановлення додаткових доплат на 2020 рік. Але зараз працюємо над новою концепцією оплати праці педагогічних працівників“, – сказала Мандзій.

Також міністр висловила окрему вдячність вчителям, які на карантині освоїли нові комунікації і разом з дітьми продовжили освітній процес, незважаючи на труднощі і незручності пандемії.

Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти і науки розробило проект професійного стандарту для вчителів початкових класів та закладів загальної середньої освіти.

Опис професійних компетенцій відповідно до кваліфікаційних категорій дозволить вчителям визначати критерії самооцінки, а також оцінити професійну кваліфікацію вчителя і готовність до професійної діяльності в рамках певної кваліфікаційної категорії для проходження атестації та сертифікації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу