Мінекономіки підготувало нову стратегію по оборонному комплексу

Поділитися:

Міністерство економіки направило в різні органи проект Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України (ОПК). Документ був прийнятий з урахуванням Стратегії національної безпеки України та на базі результатів Огляду оборонно-промислового комплексу.

У Мінекономіки розповіли, що нова стратегія буде своєрідною картою в початих реформах оборонно-промислового комплексу і на її підставі буде реалізована Державна цільова програма реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу України та Державну цільову програму створення і освоєння виробництва бойових припасів і продуктів спеціальної хімії.

Мета документа – розвиток ОПК, щоб задовольнити потреби безпеки і сил оборони. При цьому це буде досягатися шляхом реалізації п’яти інших цілей, які розділили по пріоритетам. У свою чергу ці цілі розділені ще на кілька завдань, які потрібні для втілення в життя головної цілі. К підготовці стратегії залучили представників державних органів і установ сектора безпеки і оборони. Також учасниками розробки стали приватні компанії – виробники продукції в сфері безпеки і оборони.

Раніше ми повідомляли, що в прес-службі РНБО повідомили, що в наступному році планується виділити 5,92 відсотка ВВП України на оборонний сектор. Однак, діючий проект бюджету – 2021 передбачає 5,45 відсотка витрат на оборону країни.

Також ми писали, що в Україні оборонні, стратегічні та інші важливі держпідприємства продаватися не будуть ні за яких умов. При цьому, за його словами, в країні триває активний процес продажу держкомпанії, які можна віднести до неефективних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу