Конфлікт Греції і Туреччини загострюється

Поділитися:

Уже тривалий час продовжується конфлікт Греції з Туреччиною, позаминулого понеділка настало його загострення, що почалося з заяви Туреччини про відправку розвідувального судна в східну частину Середземного моря.

Про це інформують світові ЗМІ.

Як повідомляється, представник грецького уряду Стеліос Петсас зробив заяву:

“Туреччина довела, що їй не можна довіряти. Всі ті, хто вірив, що Туреччина мала на увазі все, що вона сказала перед Європейським самітом 1-2 жовтня, тепер змінюють думку “.

Однак турецька сторона тут же заявила про те, що розвідка ведеться за п’ятнадцять км від узбережжя Туреччини і Греції до цього не повинно бути діла. Турецька сторона продовжила буріння в Східному Середземномор’ї.

Однак лідери Євросоюзу засудили дії Туреччини, звинуватили її в порушенні норм міжнародного права і пригрозили санкціями.

Нагадаємо, в червні про військове вирішення політичного конфлікту між Грецією і Туреччиною заявив міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос. Причинами ворожнечі між країнами політик називає нафтову суперечку і наплив мігрантів.

Також ми повідомляли, що вже у вересні в Туреччині стягували додаткові сили до берегів Середземного моря через конфлікт, який трапився з Грецією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу