Комунальним боржникам заборонять сідати за кермо

Поділитися:

На розгляд парламентаріїв внесений законопроект, що стосується заборгованості за комунальними рахунками.

Зміни передбачають драконівські штрафи для споживачів комунальних послуг. Іншими словами чиновники хочуть обмежити права і свободу українців. Будуть введені обмеження на водіння автомобіля, використання вогнепальної зброї. Також буде заборонено полювання і виїзд за кордон.

Разом з тим, в документі прописана можливість реструктуризації боргів. Максимальний термін погашення заборгованості – 60 місяців. Відмовитися від виплат боржник не зможе. Тут варто зазначити, що при укладенні договору про реструктуризацію, за споживачем залишається право отримання субсидій.

Уточнимо, що кожного боржника будуть карати, кого-то більше, а когось менше. Якщо сума боргу перевищує річну суму комунальних послуг, штраф складе 20 відсотків від суми боргу. Якщо борг перевищує вартість послуг за два роки – 30 відсотків, а якщо більше трьох років – 50 відсотків.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть заснувати штрафи за борги за несплату житлово-комунальних послуг. Це може бути реалізовано шляхом прийняття закону №3613 з боку Верховної Ради України.

При цьому варто уточнити, що Глава Служби безпеки України написав лист прем’єр-міністру України, в якому вказав, що в підконтрольному йому відомстві вважають, що в деяких областях країни утворилися всі умови для поганої якості надання комунальних послуг або ж зупинки їх надання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу