Кабмін заздалегідь закупить противірусні препарати

Поділитися:

В українському парламенті збираються організувати тримісячний запас засобів індивідуального захисту на випадок нової хвилі коронавірусної інфекції. Про це в понеділок, 25 травня, повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в рамках наради з питань медичних закупівель для боротьби з пандемією.

Кабінет міністрів України вирішив закупити про запас противірусних препаратів і різних засобів захисту, список яких повинен бути сформований найближчим часом.

Зокрема, глава уряду зазначив, що в першу чергу країна збирається забезпечити запасами лікарні першої хвилі. Також вказується, що перевагу в продукції Кабмін віддаватиме вітчизняним виробникам, тим самим підвищивши їх позиції на українському ринку.

Повідомляється, що перший етап закупівель стартує від вівторка, 26 травня. Процедура буде здійснюватися за допомогою державної системи “ProZorro”.

За словами українського прем’єра, країна готова витратити на забезпечення ліками, засобами індивідуального захисту та лабораторним обладнанням близько 3 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві охорони здоров’я України анонсували проведення тендера на закупівлю медичних препаратів: бюрократичні процедури щодо початку закупівель повинні завершитися на цьому тижні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу