Кабмін спростив бізнесу роботу, скасувавши 36 регуляторних акти

Поділитися:

В ході засідання уряд України скасував 36 нормативних правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади у сфері державного регулювання цін, енергетики та ліцензування господарської діяльності.

У Мінекономіки повідомили, що рішення чиновників дозволяє очистити правову площу від неактуальних нормативно-правових актів, що посприяє створенню умов для ведення бізнесу та вдосконалення регуляторного середовища.

Будуть створені прозорі вимоги і чіткі вимоги до бізнесу і держструктур, що вже знизить ризик порушення закону. Крім того, бізнесмени будуть витрачати менше часу і грошей на використання неактуальних вимог державного регулювання.

Не так давно ми писали, що в Міністерстві економіки України запропонували оновити систему державного нагляду (контролю). На даний момент положення законопроекту вже доступні до ознайомлення на офіційному сайті.

Також відзначимо, що за результатами моніторингу ДП “Оператор ринку” стало відомо, що на внутрішньоденного ринку ціна виросла на 26,5% в порівнянні з серпнем. Таким чином, середньозважена ціна покупки-продажу електроенергії на ринку на добу вперед на 20 днів у вересні 2020 року становить 1 504,4 грн / МВт (без ПДВ), що на 17,5% вище, ніж 20 днів. в серпні. і на 13,52% більше, ніж в цілому за серпень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу