Іран виплатить компенсації Україні за збитий літак

Поділитися:

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що розмір компенсацій буде озвучений відразу після того, як Україну повідомлять про притягнення винних до відповідальності.

Україна вимагатиме компенсації з розрахунком на достовірну і повну інформацію іранської сторони про всі деталі справи: обставини, притягнення винних і інші факти.

Нагадаємо, що Boeing-737 був помилково збитий іранськими військовим в січні цього року. Він здійснював рейс Тегеран-Київ, на борту були 168 пасажирів, переважно громадяни Канади і Ірану. Зараз Іран схиляє Україну до мирного вирішення питання без судових позовів. В обмін пропонується оприлюднення записів з чорних скриньок і компенсація сім’ям загиблих українців.

Нагадаємо, «чорні ящики» збитого літака «Міжнародних авіаліній України» передані до Франції для проведення розшифровки. Очікується, що роботи з вивчення стану бортових самописців почнуться вже в понеділок, 20 липня.

Також на тлі авіакатастрофи в Тегерані, акції компанії Boeing впали на 1,8 відсотка. Про це повідомляють українські ЗМІ. Згідно з наданими даними, Boeing 737-800 — попередник Boeing 737 MAX, чиї польоти були припинені після двох авіакатастроф, які сталися в минулому році.

 

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила