Головному супернику Лукашенка пред’явили звинувачення

Поділитися:

Віктор Бабарико, раніше затриманий департаментом фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі, головний суперник чинного президента Лукашенка на виборах, написав у своєму Twitter про те, що йому і його синові пред’явлені звинувачення.

До слова, стаття звинувачення в тексті повідомлення не вказана, проте, обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

До прийняття рішення балотуватися на пост президента Білорусі Бабарико 20 років очолював Бєлгазпромбанку, дочірню структуру російського Газпромбанку.

11 червня департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю (КГК) республіки після обшуку в Беєгазпромбанку порушив кримінальну справу за ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом в особливо великому розмірі. Бабарика тоді заявив, що ситуація, що склалася навколо кредитної установи, носить замовний політичний характер.

Нагадаємо, що близько півтори тисячі людей вийшли на вулиці Мінська на підтримку затриманих опозиціонерів. Люди вишикувалися в ланцюг один за одним. За розповідями очевидців, в довжину колона розтягнулася майже на два кілометри. Акція протесту почалася через затримання головного конкурента Лукашенка на президентських виборах, Віктора Бабарико.

Раніше повідомлялося, що Україна відновлює пішохідний рух через кордон з Росією і Білоруссю. Також чиновники дозволили пересуватися на авто на кордоні з Білоруссю.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу