Фрілансери на карантині будуть працювати по-новому

Поділитися:

У Верховну Раду України внесли закон № 4051 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення правового регулювання дистанційної роботи” у зв’язку з новими обмеженнями через пандемію коронавірусу. Як відомо, через поточні реалії карантину багато громадян змушені працювати дистанційно.

Важливо сказати, що попри таку актуальність дистанційної роботи українське законодавство не нормує потрібним чином такий вид і режим діяльності, оскільки вся відповідна база була придумана ще за часів СРСР.

У зв’язку з цим, парламентарії представили законопроект №4051, який дещо змінює закон “про охорону праці” і вводить два нових поняття дистанційної роботи та роботи вдома.

Також передбачається, що людина тепер може поєднувати відразу декілька видів діяльності – свою основну за місцем роботу і дистанційну.

Крім цього, у зв’язку з карантином робоче місце кожного українця, в разі якщо він все ж працює в офісі, має відповідати певним нормам безпеки.

Нагадаємо, що стільниковий ритейлер Carphone Warehouse оцінив 30 міст за 10 критеріями, які важливі в роботі фрілансером. Серед них – рівень зайнятості, місячна зарплата, локації для роботи, транспорт, швидкість інтернету, місячна орендна плата, охорона здоров’я, дозвілля, вартість і якість життя.

Компанія зробила калькулятор, який допомагає розрахувати, яке місто підійде під певні вимоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу