Економіка США впала на 37% через пандемію

Поділитися:

Про це свідчить оцінка Міжнародного валютного фонду (МВФ) за підсумками місії відповідно до частини четвертої статті статуту.

МВФ прогнозує, що за підсумками року падіння ВВП країни складе 6,6%, “незважаючи на безпрецедентну політику підтримки економіки”.

За оцінкою Фонду, особисті споживчі витрати в США в лютому-березні знизилися на 18%, особливо в таких секторах послуг, як ресторанний і готельний бізнес, а також рітейл.

У травні спостерігалося зростання споживчих витрат на 8% на тлі відновлення роботи підприємств та повторний найм працівників. Однак МВФ відзначає збереження високого рівня невизначеності.

“Головним ризиком, який найскладніше кількісно визначити, є те, що стрибок випадків COVID-19 в США може привести до нової часткової зупинки діяльності для збереження життів”, – вказують у Фонді.

Крім цього, МВФ очікує “значного стрибка” показника відношення боргу до ВВП країни. За прогнозом організації, до 2030 року він зросте до 160%, навіть якщо не буде прийнято нових фіскальних заходів підтримки економіки.

Економічні проблеми в США загострилися на тлі пандемії короновіруса і масових заворушень.

Також ми писали, що Всесвітній банк порівняв коронакрізіс з Другою світовою війною і дає схожі оцінки прогнозу падіння ВВП США – 6,1%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу