«Держгеонадра» готують новий закон про використання надр

Поділитися:

Незабаром в українському парламенті презентують новий законопроект про використання надр. Проект закону розробляє Рада реформ за сприянням членів управлінської команди Державної служби геології і надр, як повідомляє голова виконавчого комітету з питань реформ Михайло Саакашвілі для ЗМІ.

За словами чиновника, в перспективі новий закон повинен залучити більше інвесторів і розкрити додаткові механізми з регулювання і контролю використання державних надр.

“Разом з новою командою Державної служби геології і надр ми готуємо закон про надрокористування, який дозволить встановити прозорі правила гри і залучити інвесторів. Потрібні швидкі і ефективні рішення, і вони у нас є”, – сказав він.

Серед перших кроків в контексті реалізації реформи Саакашвілі перерахував збільшення потоку інвестицій у видобуток літію, титану, берилію та інших потенційних ресурсів України, що в свою чергу дозволить країні створити додаткові тисячі робочих місць і зміцнити окремі галузі економіки.

Нещодавно глава виконавчого комітету з питань реформ Михайло Саакашвілі запропонував впровадити в Україні широкомасштабну реформу зі створення єдиного органу судового контролю, що передбачає значне скорочення діючих судових установ з 764 інституцій по 200.

Однак за словами українських експертів, таку гучну заяву з боку Саашкашвілі свідчить лише про його повну некомпетентність у цьому питанні. Більш того, створення єдиного органу контролю над українськими судами загрожує більшою узурпацією з боку влади.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу