Делегація з Конгресу США відвідає Україну

Поділитися:

Згідно з інформацією посольства США в Україні, на наступному тижні двопартійна делегація Конгресу США проведе робочу поїздку по країнах Східної Європи. Американці відвідають Україну, Грузію та Литву.

Відомо, що очолить делегацію Сенатор від Демократичної партії Джин Шахін. До неї увійдуть республіканець Роб Портман і демократ Кріс Мерфі.

“Україна і Грузія є важливими партнерами США в боротьбі з дедалі агресивнішою Росією, і дуже важливо, щоб ми висловили нашу солідарність з народами України і Грузії і спонукали політичних лідерів продовжувати проводити необхідні реформи, які зміцнять їх демократії”, – зазначила Джин Шахін.

Слід зазначити, що під час свого візиту сенатори зустрінуться з представниками громадянського суспільства, а також з представниками урядів України і Грузії.

Крім того, в Литві делегація зустрінеться зі Світланою Тіхановською і міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом на тлі перехоплення літака Ryanair і незаконного арешту журналіста Романа Протасевича в Мінську.

Нагадаємо, що в ситуації, що склалася з Китаєм, заводом «Мотор Січ» і Україною, наша держава повинна в першу чергу враховувати свої інтереси, а вже потім – інтереси бізнесу. Таку думку висловили в США, відреагувавши на рішення РНБО про повернення підприємства в державну власність.

Раніше повідомлялося, що американські прокурори ведуть розслідування за фактом втручання колишніх і нинішніх чиновників України в вибори президента США, які відбулися восени 2020 року. Про це пише «The New York Times».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу