Британія відправить свої кораблі в Чорне море

Поділитися:

Два корабля військово-морських сил Великобританії попрямують в Чорне море в травні, повідомила газета The Times з посиланням на джерела. За повідомленням видання, Великобританія має намір маневром висловити солідарність з Києвом і НАТО в світлі посилення військової активності Росії у кордонів України.

За інформацією джерел газети, ескадрений міноносець і фрегат відокремляться від авіаносної ударної групи ВМС в Середземному морі і попрямують через протоку Босфор у Чорне море. Їх буде підтримувати авіаносець HMS Queen Elizabeth з літаками F-35B і вертольотами Merlin. HMS Queen Elizabeth залишиться в Середземному морі через заборону на навігацію авіаносців в Чорному морі.

Місія ВМС Великобританії, частиною якої є маневри в Чорному морі, була оголошена в лютому, до загострення ситуації біля України, зазначає газета. Раніше США скасували рішення відправити свої кораблі в Чорне море, щоб не створювати більшу напругу. «Операційне планування триває, в тому числі планування активності в Чорному морі. Рішення США не впливає на плани авіаносної ударної групи на 2021 рік », – цитує The Times слова високопоставленого джерела в оборонній сфері.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу