Анджей Дуда знову став президентом Польщі

Поділитися:

Анджей Дуда переміг на президентських виборах в Польщі. Він відірвався від опонента лише на 2,5%. Однак цього вистачило, щоб вдруге стати главою Польщі.

За інформацією Державної виборчої комісії Польщі за підсумками підрахунку 99,69% протоколів Дуду підтримав 51,21% виборців, що прийшли на дільниці.

Його опонент, кандидат від опозиції Рафал Тшасковський, програв з незначним відривом і отримав підтримку 48,79% виборців.

Комісія ще не отримала протоколи з 5 виборчих дільниць, але, як зазначив на прес-конференції в понеділок вранці представник комісії, кількість голосів, які ще не встигли підрахувати, не матиме суттєвого впливу на остаточний результат голосування.

Явка на виборах у неділю була рекордною для сучасної Польщі і склала 68,12%.

Нагадаємо, що Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про проведення президентських виборів за допомогою пошти. Відповідне рішення глава держави прийняв через пандемію коронавируса.

Раніше повідомлялося, що президентські вибори в Польщі, які були заплановані на 10 травня, не відбудуться. Відповідне рішення прийнято через коронавірус.

Як повідомили в четвер, 7 травня, лідер панівної партії «Закон і справедливість» Ярослав Качинський і його партнер по коаліції, лідер політичного об’єднання «Угода», нові вибори вирішено провести в заочній формі – поштою.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу